Zelf kruiden inzetten? Ethisch vraagje...

Hier kun je vragen stellen of informatie opzoeken omtrent gezondheid. Onthoud wel dat je de mening en ervaring van andere leden leest, dus bij twijfel: raadpleeg een dierenarts of gespecialiseerd persoon.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Sas
Oppermuis
Oppermuis
Berichten: 119
Lid geworden op: wo feb 20, 2019 6:03 pm
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

Zelf kruiden inzetten? Ethisch vraagje...

Bericht door Sas » di apr 23, 2019 9:28 pm

Zo'n 15 jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in etherische oliën en daaruit voortvloeiend geneeskrachtige kruiden. Voor de 10 dingen waarvoor ik vroeger naar een apotheek / arts / drogist rende, loop ik nu voor 8 dingen de tuin in of gebruik gedroogde kruiden uit de kast. Voor huis-, tuin- en keukenklachten gebruik het al jaren op mens en dier. Voor ontstoken oogjes haal ik geen AB, maar maak zelf een aftreksel van bijvoorbeeld kamille. Voor reutelende muisjes zet ik sterke thee van diverse kruiden, een beetje in de fles, aanvullen met water en je kan even vooruit. Het helpt en ik hoef er geen Bisolvon oid voor te kopen. Op de Exo heb ik Echinacea gekocht en dat gebruik ik weer in een mengsel om een thee te maken om de weerstand te versterken. Sinds kort heb ik ratjes en wil ik het voor hen ook inzetten indien nodig, uiteraard gelet op wat zij wel en niet mogen hebben.
Mijn vraag is dan ook; Zijn er meer mensen die dit doen, geprobeerd hebben, wat vind je voor- en nadelen, wat was/is je ervaring?
En vraag 2; zou jij het aanraden bij een ander? Ik lees een onderwerp van iemand die kampt met een oogontsteking, niets helpt... en ik hou me in. Ik ben geen arts (dat zou ik er zeker ook bij vermelden natuurlijk), maar ik jeuk dan om te zeggen; probeer het eens. Baat het niet, schaadt een kamille aftrekseltje ook echt niet.
Begrijp me niet verkeerd, voor serieuze klachten is er gewoon de (dieren-)arts, voor mijt en schurft heb ik ook gewoon ivemectine in huis. Maar een hoop is gewoon zoveel makkelijker, goedkoper, natuur- en diervriendelijker opgelost.
Life is more beautiful with animals in it

Afbeelding

☁ ▅▒░☼‿☼░▒▅ ☁GregoryTriNa
Huismuis
Huismuis
Berichten: 82452
Lid geworden op: di okt 22, 2019 7:47 am
Locatie: Zambia
Contacteer:

Re: Zelf kruiden inzetten? Ethisch vraagje...

Bericht door GregoryTriNa » di mei 19, 2020 4:46 pm


Plaats reactie