Menu Sluiten

Over mij

Mijn werk in de maatschappelijke sector heeft mij een hoop mensenkennis bijgebracht. Ik heb in de afgelopen jaren met de meest denkbare doelgroepen te maken gehad; van (ernstig-) meervoudig gehandicapte kinderen tot mensen met psychiatrische-, geriatrische,- of verslavingsproblematiek, mensen met verstandelijke of fysieke beperkingen, gezinsproblematiek en een enkele delinquent. Ook mensen die soms tijdelijk even in de knoop zitten of zich geen weg weten met de huidige situatie heb ik op weg kunnen helpen. Vlak hierbij het sociale netwerk van al deze mensen niet uit of de zeer diverse disciplines waarmee ik aan de overlegtafel heb gezeten. Ik heb hier vreselijk veel van geleerd; over mensen, maar ook over mijzelf. Het is prachtig werk, maar met een flinke portie empathisch vermogen ook niet altijd even makkelijk.

In 2003 ben ik door een moeilijke periode gegaan waarbij ik ook heel erg op zoek was naar mijzelf. Tijdens mijn zoektocht dwaalde ik langs Paganisme, Wicca en Hekserij en hoe meer ik las, des te meer vielen de puzzelstukjes op hun plek. In een wanhopig moment riep ik dat als er een Godin bestond, kon zij mij dan vertellen wie ik ben? Nog geen 2 maanden later kwam ik erachter dat ik zwanger was en nog een maand later bleek het een tweeling te zijn. Ik zag het als mijn antwoord: “Ik ben Moeder”.

Al snel kwam ik erachter dat, hoewel ik mij in het meeste goed kon vinden, Wicca voor mij teveel regels had. Ik vormde mijn eigen visie vanuit verschillende overtuigingen, heb mij nooit aangesloten bij een coven en ben daarmee dus een eclectisch solitaire heks.

Kort nadat ik mijn inner-heks had ontdekt ontwikkelde ik een interesse voor etherische oliën en aromatherapie. Ik verzamelde boeken, etherische oliën en leerde wat ik leren kon. Olie voor olie probeerde ik uit in mijn brandertje, ik mengde recept voor recept uit een boek en mijn ongeloof sloeg steeds meer om in een diep respect voor wat Moeder Natuur ons zomaar geeft.

Ik maakte de stap van olie naar ook kruiden; zaaien, planten, oogsten en drogen en gebruik nu beiden. Zalfjes, oliemengsels, aftreksels, maar ook gewoon het pure kruid werden steeds meer een deel van ons leven. De kinderen gingen zelf op zoek naar weegbree als ze in de brandnetels terecht waren gekomen of liepen de tuin in voor wat gekneusd lavendelblad bij jeukende muggenbultjes.

Zoals bij zovelen nam het leven en de druk van de hedendaagse maatschappij mij mee in een soort achtbaan, waarin ik verloren raakte. En uiteraard haalt dit je altijd in. Ik kwam tot de conclusie dat ik mij niet compleet voelde en heb mijn liefde voor en werken met de natuur weer opgepakt. Alleen nu wil ik het graag delen met wie er ook maar interesse in heeft, mijn eigen magisch maatschappelijk doel! Meer over mijn dromen en idealen wat betreft MyMix en mijn leven lees je in “Missie en Visie”.