Menu Sluiten

Coaching

Wat?

Coaching is een vorm van begeleiding gericht op jouw mentale kracht en innerlijke verandering. Inzicht in gedragingen en situaties, actie-reactie, gedrag vs gevoel, focus leggen, koers bepalen. In coaching sessies  gaan we op zoek naar gevoel, gedrag en denkwijzen welke jou ongelukkig maken of belemmeren. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld:

 • Piekeren en nare gedachten stoppen
 • Doelen vaststellen en bereiken
 • Vervelende ervaringen neutraliseren
 • Competenties en kwaliteiten in kaart brengen
 • Valkuilen herkennen en voorkomen
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Prestaties verbeteren
 • Zorgen voor balans in jouw leven
 • Reflecteren op jezelf, spiegelen
 • Daadkrachtig optreden
 • Sparren over belangrijke keuzes
 • Gevoel en gedachten scheiden en herkennen

Ik werk eclectisch, dat wil zeggen dat ik uit diverse methodieken en theorieën mijn eigen werkwijze creëer. Wederom dus  MyMix! Omdat ik mijn aanpak aanpas op jouw persoonlijkheid, overtuigingen en hulpvragen wordt het dus vanzelf weer jouw mix.

Ik gebruik inzichten vanuit de psychologie, filosofie en mijn eigen spiritualiteit. Ik gebruik elementen vanuit de praktische begeleiding, vanuit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), ACT (Acceptance & Comitment Therapy) of vanuit bedrijfsvoering en management als dat nu net is wat bij jou past. Hier kun je meer lezen over wie ik ben als coach en begeleider.

Wie?

Coaching is echt voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, vastloopt in het leven en niet meer weet hoe hij/ zij/ hen verder moet. Of dat nu door een burn out is, een depressie, één of meerdere nare ervaringen of misschien weet je zelf niet eens waarom je nu precies vastloopt. Ik ga samen met jou op zoek naar de oorzaak en ik help jou om de je koers (weer terug) te vinden. Want waarom je ook vastloopt, de reden zit in jouzelf. En het goede nieuws is dat je daaraan kunt werken. Sterker nog, je hebt de eerste stap al gezet door dit te lezen! Je bent op zoek naar hulp. Dat erkennen en vervolgens op zoek gaan is de eerste stap! Dus of wij elkaar wel of niet gaan treffen, bij deze wil ik je laten weten dat jij zeker gaat komen waar je wilt. Goed zo!

Vervolg

Normaal gesproken helpt een coach jou om je pad (terug) te vinden en daarmee kun je verder. Als begeleider weet ik dat het niet altijd zo werkt. En ook hier komt dus weer Mix om de hoek kijken. Als wij namelijk jouw coaching traject hebben doorlopen, maar jij belemmeringen ervaart om ook daadwerkelijk actie te ondernemen, kan ik als begeleider doorpakken en jou ook praktisch op weg helpen. “Ben je dan niet zo’n goede coach, dat ik dat dan niet zelf kan?” Zeker wel, maar het kan zijn dat er bijvoorbeeld een stoornis in de weg zit die jou belemmert. Instanties die niet naar je willen luisteren, maar vaak ineens anders reageren als ze een hulpverlener te spreken krijgen. Misschien heb je praktische problemen waardoor jij niet verder door kunt. Dus, waar coaching ophoudt, gaat MyMix nog even door als dat nodig is. Hoe fijn is dat?! Hier lees je meer over Begeleiding en waar deze bijvoorbeeld op ingezet kan worden.

! Let op; coaching is geen behandeling of therapie. Ja, het kan jou helpen je over bepaalde gevoelens en angsten heen te zetten en jouw ‘mind-set’ te veranderen. Maar als er sprake is van een diep onderliggend trauma, een dermate ernstige depressie dat we spreken van crisis of andere zware psychiatrische problematiek dan zal alleen coaching voor jou (nog) niet de oplossing zijn. Laat dit je ook door geen enkele andere coach wijsmaken! Ondersteuning bieden terwijl je in behandeling bent, is geen enkel probleem, het zal je behandeling zeker meerwaarde geven. Coaching in afwachting van de start van jouw behandeling is ook mogelijk, we bespreken dan samen welke vorm we de ondersteuning gaan geven, eventueel in overleg met jouw toekomstig behandelaar.