Menu Sluiten

Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Sas, geboren in 1977, dus in de bloei van mijn leven ♥ Mijn gezin is voor mij het meest belangrijk, mijn man en ik zijn 25 jaar samen en we hebben 4 kinderen. Boven alles ben ik moeder en streef ik naar het grootbrengen van zelfstandige, bewuste, ruimdenkende, verantwoordelijke en vooral liefdevolle kinderen.

Ik hou van de natuur, tuinieren en lezen en ik kan mijn leven niet zonder dieren voorstellen waar we er dus ook een aantal van hebben. Verder kook ik graag en probeer daarin altijd net iets extra’s toe te voegen. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en het liefst om mensen daar blij mee te maken. Van pyrografie art tot videobewerking, zalfjes, zeep of sieraden maken, ik word er gelukkig van.

Ik heb veel interesses en probeer graag nieuwe dingen en daardoor weet ik van veel dingen een klein beetje. Mijn passie heb ik gevonden in het sociaal maatschappelijk werk; ik werk niet alleen als begeleider, het is ook wie ik ben. Mijn behulpzame en zorgzame karakter kan ik hier helemaal in kwijt. Mensen in hun eigen kracht zetten geeft mij ontzettend veel voldoening en daarmee energie. 

Ik ben iemand met een open geest, leef zoveel mogelijk vanuit liefde en zonder (voor-)oordelen. Ik ben direct en eerlijk en zeg de dingen zoals ze zijn, dat tegen verwachting in vaak gewaardeerd wordt. 

Ik ben een empathisch mens wat zowel een kracht als een valkuil is. Ik voel mensen en situaties goed aan werk dus ook veel vanuit mijn eigen  intuïtie. Het liefst met een flinke dosis (soms echt foute!) humor, want lachen is helen. Ik pas mij aan elke situatie aan, een kracht die ik al jarenlang gebruik in mijn werk. Ik ben altijd mijzelf, maar weet het deel van mij boven te brengen dat past bij de situatie of de persoon waar ik mee werk. Hierdoor vind ik eigenlijk altijd wel een aansluiting en is het vooralsnog niet voorgekomen dat er geen ‘klik’ is.

Wat doe ik?

Als ambulant hulpverlener voor een thuiszorgorganisatie kom ik al jaren graag bij de mensen thuis. Ik begeleid een heel breed spectrum aan doelgroepen binnen heel diverse domeinen. Ik heb op deze manier vreselijk veel ervaring op gedaan met heel verschillende vormen van problematiek. Je kunt hierbij denken aan;

Cliënten met (complex-) psychiatrische problematiek, NAH (Niet Aangeboren Hersenafwijking), fysieke beperkingen, verslavingsproblematiek, ouderdomsproblematiek, delinquenten, kinderen met beperkingen, gezinsproblematiek, (licht) verstandelijke beperkingen, meervoudige beperkingen en mensen die gewoon vastlopen in hun leven, vanwege bijvoorbeeld trauma, depressie of burn out.

Mijn werkzaamheden bestaan uit: 
Begeleiden op maat, bestaande uit uiteenlopende werkzaamheden van het aanbrengen en handhaven van structuur, plannen, ondersteuning bij en op orde brengen van financiële administratie, begeleiding naar maatschappelijke participatie (bijvoorbeeld dagbesteding), het in kaart brengen en inschakelen of uitbreiden van het sociaal netwerk, stimuleren tot zelfzorg, activeren. Geestelijke ondersteuning aan de hand van verlichtende gesprekken, het aanbieden van handvatten op basis van kennis van bijvoorbeeld persoonlijkheidsstoornissen.

Ik heb casemanagement gedaan en multidisciplinair werken is mij volledig eigen. Ik heb te maken met huisartsen, apothekers, gemeente, reclassering, verslavingszorg, GGZ, praktijkondersteuners, sociale stichtingen (stichting MEE – nu ZOSamen, Humanitas, Piëzo, Reakt), specialisten, revalidatietrajecten (zowel Sophia als Koninklijke Visio), huishoudelijke zorg (aansturen). Mijn kennis van de sociale kaart van Zoetermeer is dus uitgebreid en daardoor weet ik ook waar ik in andere gemeentes naar moet zoeken.

Ontwikkeling

Toen het idee ontstond om een onderneming te starten heb ik daar uiteraard lang en goed over nagedacht. Wat is het dat ik precies wil geven, wat is mijn levensmissie? Het begeleiden is een prachtig beroep, maar ik wilde meer. Maar meer wat? Toen ik diverse modules zelfontwikkeling deed en ik dus ook echt dieper naar mijzelf ging kijken (en vooral voelen!), begreep ik steeds meer wat mijn doel is. Een combinatie van coaching en begeleiding biedt zoveel meer, omdat je pas externe veranderingen kunt doorvoeren als je van binnen ook weet waar je naartoe gaat. Van daaruit ben ik gaan leren; diverse coaching modellen, diverse vormen van therapie, NLP, ACT, Meditatie, Mindfulness, spirituele ontwikkeling en nog veel meer. En ik ben ook nog niet klaar, want ik deel tot slot deze ‘guilty pleasure’ nog even met je; ik vind het heerlijk om te leren, studeren, mijn hersens stimuleren en ontwikkelen!