Individuele Begeleiding
Wat?
Het kan zijn dat je ondersteuning nodig hebt om de dagelijkse zaken te regelen, omdat het (tijdelijk) zelf niet lukt. Een individueel begeleider kan hierin uitkomst bieden. Met jouw zelfredzaamheid als belangrijkste doel, help ik jou om jouw eigen regie weer zelf in handen te nemen.
Je kunt hierbij denken aan zaken als:
- Het op orde brengen of houden van je administratie, (ingewikkelde) regelzaken oppakken, het openen en verwerken van de post.
- Financieel overzicht verkrijgen en houden, schulden beheersbaar maken of traject starten richting bewindvoering of schuldhulpverlening.
- Het op orde brengen en structureren van huishoudelijke taken.
- Je dag en dagbesteding structureren, geschikte dagbesteding verkennen en opzetten. Grip krijgen op dag- en nachtritme.
- Het sociaal netwerk uitbreiden, huidige systeem bekijken en inzetten waar mogelijk. Een goede verstandhouding met huidig sociaal netwerk bewerkstelligen en /-of vasthouden.
- Mogelijkheden tot maatschappelijk participeren verkennen en inzetten.
- Ondersteuning op het gebied van ADL (Algemene Dagelijkse Levensbehoeften) gericht op werken naar zelfredzaamheid. Het zoeken naar en implementeren van de juiste hulpmiddelen of voorzieningen bijvoorbeeld.
- Ondersteuning bij psychische problematiek middels gesprekken en aanpakken van zaken waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt. Gedrag en gevoel spiegelen, handvatten aanreiken en daadwerkelijk actie ondernemen in die situaties waarin jij het moeilijk hebt. Lange wachtlijst bij de GGZ? Een begeleider kan jou door dat lange wachten heen helpen!
- Het oppakken van je leven na detentie, financiële stroom in gang zetten, zoeken naar huisvesting, postadres regelen. Maar ook geestelijke ondersteuning middels gesprekken en steun in contact met reclassering.
- Hulp bij verslavingsproblematiek, samen zoeken naar vormen van afleiding, TPP opzetten (terugval preventie plan), dagbesteding vormgeven. Uit je verslaving voortkomende problematiek aanpakken zoals je administratie, financiën of sociaal netwerk. Hulp werkt in deze echt alleen als je er ook echt voor wilt gaan.
- Eigenlijk alle praktische zaken waar jij tegenaan loopt en welke een belemmering vormen in jouw dagelijks leven.
Voor wie?
Begeleiding is er voor mensen met lichamelijke en/-of geestelijke beperkingen, psychische problemen, dementie, verslaving of als je gewoon helemaal vastloopt.
Hoe?
In een vrijblijvende kennismaking bekijken we samen jouw situatie en bespreken we wat jij van mijn begeleiding mag verwachten. Je kunt dan meteen voelen of het klikt en of jij denkt dat ik de goede begeleider voor jou ben. Na ons gesprek zet ik jouw doelen op een rij, deze overleggen we en we maken een prijsafspraak of we doen de aanvraag bij de juiste organisatie. Bij particuliere begeleiding stel ik een begeleidingsovereenkomst op. Bij goedkeuring starten we direct, geen wachtlijsten!